12 ημέρες Χριστουγέννων = 12 βήματα πιο κοντά στην ιδανική εργασία

Workathlon

Η πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου σχεδόν έφτασε, και μαζί της καταφθάνει και η επόμενη επαγγελματική σου ευκαιρία! Ο Ιανουάριος είναι εποχή προσλήψεων, γι’ αυτό αξίζει να αξιοποιήσεις τις 12 ημέρες των Χριστουγέννων και να μπεις με φόρα στην πρώτη γραμμή για μια νέα απασχόληση κατά τη διάρκεια του νέου έτους.

tom-rickhuss-170661-unsplash

Μέρα με τη μέρα το 2019 θα σε βρει με στην ιδανική θέση:

Την 1η ημέρα των Χριστουγέννων, γράψε το σχέδιο σταδιοδρομίας σου.

Είναι πολύ πιο εύκολο να αποκτήσεις δουλειά αν γνωρίζεις τον εαυτό σου, αν ξέρεις ακριβώς πού κατευθύνεται η καριέρα σου αλλά και σε ποια βιομηχανία/εταιρία θέλεις να εργαστείς.

Τη 2η ημέρα των Χριστουγέννων, ενημέρωσε το βιογραφικό σου.

Αξιοποίησε μέρος από τον ελεύθερο χρόνο σου τα Χριστούγεννα για να μάθεις περισσότερα σχετικά με το σωστό βιογραφικό σημείωμα και πώς να τελειοποιήσεις το δικό σου!

Την 3η ημέρα των Χριστουγέννων, προετοίμασε μια σύντομη και εντυπωσιακή παρουσίαση για τον εαυτό σου.

Ποια είναι η προσωπική σου εικόνα και πώς την παρουσιάζεις στον δυνάμει εργοδότη σου; Προετοίμασε μια ομιλία 30 δευτερολέπτων που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις μεταξύ των ανταγωνιστών σου στην αγορά εργασίας.

Την 4η ημέρα των Χριστουγέννων, συνδέσου με τους υπεύθυνους προσλήψεων.

Ξέρεις τι θέλεις και το βιογραφικό σου είναι έτοιμο. Ήρθε η ώρα να δείξεις στους Υπεύθυνους Προσωπικού ότι είσαι σοβαρός υποψήφιος. Συνδέσου (για παράδειγμα στο Linkedin) με εκείνους που έχεις ήδη κάποια προηγούμενη επικοινωνία, και ταυτόχρονα αναζήτησε και άλλους στον τομέα σου.

Την 5η ημέρα των Χριστουγέννων, δικτυώσου. Παντού.

To να βρεις την καλύτερη για σένα δουλειά προκύπτει τόσο από το τι γνωρίζεις όσο και από τους ποιους γνωρίζεις. Αν υπάρχουν εκδηλώσεις του κλάδου που συμβαίνουν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο φρόντισε να μην τις χάσεις. Αν δεν υπάρχουν, χρησιμοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου για να εντοπίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ομάδες, κοινότητες κλπ του κλάδου σου, γίνε μέλος και ξεκίνησε να συμμετέχεις σε συνομιλίες.

SPOIL ALERT: Η Workathlon φέρνει για 2η χρονιά τη Σειρά Ξενοδοχειακών Ημερών Καριέρας σε 4 σημεία της Ελλάδας. Μείνε συντονισμένος/η!

Την 6η ημέρα των Χριστουγέννων, ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις την αναζήτηση.

Χρησιμοποίησε τις γιορτές σαν ευκαιρία να βρεις ποιες θέσεις εργασίας υπάρχουν εκεί έξω. Ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις σου στη Workathlon, ώστε να μαθαίνεις πρώτος πότε δημοσιεύονται νέες θέσεις εργασίας στη Ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Την 7η ημέρα των Χριστουγέννων, κάνε αίτηση για εργασία.

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να γράψεις μια συνοδευτική επιστολή και να στείλεις το βιογραφικό σου από τα Χριστούγεννα. Για να δείξεις τον ενθουσιασμό σου, στείλε το βιογραφικό σου και μη το αφήσεις στη τύχη του! Κάνε μια κλήση ή στείλε ένα email στην εταιρία που έκανες αίτηση. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ χωρίς να γίνεις φορτικός μέσα στις γιορτές – ακόμη και οι Υπεύθυνοι Ανθρώπινου Δυναμικού χρειάζονται ξεκούραση.

Την 8η ημέρα των Χριστουγέννων, ανανέωσε την εικόνα σου.

Αν θέλεις να προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσεις την προσωπική εικόνα σου. Τι θα μπορούσες να κάνεις για να την κάνεις πιο επαγγελματική;

Την 9η ημέρα των Χριστουγέννων, προετοιμάσου για τη συνέντευξη.

Μπορείς να αποκτήσεις την πολυπόθητη θέση αν είσαι σωστά προετοιμασμένος γι’ αυτή. Μάθε περισσότερα για το ρόλο / εταιρία / βιομηχανία από οποιονδήποτε άλλο τα έχει βιώσει και κάνε μια λίστα με όλους τους λόγους που θα σου ταίριαζε μια τέτοια θέση.

THANK US LATER: H Workathlon είναι εδώ για σένα πριν από σένα. Γιατί; Σου έχει εξασφαλίσει τις απόψεις Ξενοδοχουπαλλήλων από όλη την Ελλάδα με ένα κλικ!

Tη 10η ημέρα των Χριστουγέννων, εξασκήσου.

Ζήτησε από έναν φίλο ή συνάδελφό σου να σου πάρει μια ψεύτικη συνέντευξη. Ζητήσε τους να σε ρωτήσουν δύσκολες ερωτήσεις. Συνέχισε να επαναλαμβάνεις τις απαντήσεις σου μέχρι να τις τελειοποιήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι άνετος και χαμογελαστός όταν έρθει η ώρα της μεγάλης συνέντευξης.

Την 11η ημέρα των Χριστουγέννων, να είσαι σε ετοιμότητα.

Ξύπνησε νωρίς, πάρε ό, τι χρειάζεσαι μαζί σου, σχεδιάσε τη διαδρομή σου προς τη συνέντευξη και φτάσε χαλαρός και χωρίς άγχος.

 Τη 12η ημέρα των Χριστουγέννων, απογείωσε τη συνέντευξη σου.

Χαλάρωσε, πάρε βαθιά ανάσα και απόλαυσε τη διαδικασία. Χαμογέλασε και δείξε τον καλύτερο σου εαυτό – το’χεις!

Τέλος, αν υπήρχε μια 13η ημέρα των Χριστουγέννων, αυτή θα είναι σίγουρα η ημέρα που θα ξεκινήσεις τη νέα σου δουλειά. Καλή τύχη για τη δουλειά του νέου έτους!